Použité suroviny receptu Vaječná pomazánka s rukolou:
5 vajec
| 1 malý bílý jogurt
| 1 lžíce plnotučné hořčice
| 100 g moravského uzeného masa
| svazek rukoly
| trochu soli
Postup přípravy receptu Vaječná pomazánka s rukolou:
Vejce uvaříme natvrdo. Vložíme je do studeného vody a pak oloupeme. Oloupaná vejce rozkrojíme podélně a lžičkou vyjmeme žloutky. Vložíme je do misky a vidličkou rozmačkáme. Přidáme jogurt, hořčici a vše rozšleháme dohladka. Na malé kousky nakrájíme uzené a stejně tak i uvařené bílky. Rukolu omyjeme a nasekáme najemno. Do mísy přidáme uzené, rukolu, bílky a dochutíme solí. Vše promícháme a natíráme na pokrájenou bagetu. Zdobíme lístkem rukoly. Můžeme podávat s čerstvými rajčaty a okurkami.
Fotky receptu Vaječná pomazánka s rukolou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!