Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vaječné frikasé s bramborovo-žampiónovým pyré

fotka Vaječné frikasé s bramborovo-žampiónovým pyré
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 19

Použité suroviny receptu Vaječné frikasé s bramborovo-žampiónovým pyré:

200 g hrášku /zmrazeného/  | 8 vajec  | 100 g šunky  | 60 g mouky  | 200 ml vývau ze zeleniny  | 120 g másla  | 100 ml šlehačky  |  sůl  |  pepř  | 1 kg brambor  | 100 g másla  | 150 g mléka  | 200 g žampiónů  | 1 cibule  | 1 lžíce oleje  |  petrželka

Postup přípravy receptu Vaječné frikasé s bramborovo-žampiónovým pyré:

Nejprve dáme vařit oloupané a na malé kousky pokrájené brambory. Zatímco se vaří, nakrájíme na kostičky šunku a spolu s hráškem osmahneme na třetině másla (jenom zlehounka, tak, aby hrášek a šunka pochytila vůni másla). Zalijeme vývarem a hrášek uvaříme do měkka. Zvlášť uvaříme vejce natvrdo. Ze zbytku másla a z mouky uděláme moučné máslo a postupně ho zašleháváme do vývaru s hráškem a šunkou, pokud omáčka houstne moc rychle střídáme zašlehávání mouky se smetanou. Nakonec doředíme na požadovanou hustotu smetanou, podle chuti osolíme a opepříme. Do hotové omáčky vložíme oloupaná a úhledně nakrájená vejce. Stranou si nechápe pár kousků vajec stranou, ještě nám poslouží jako dekorace.
Na oleji osmahneme droboučce nakrájenou cibulku, přidáme žampióny a zlehka osolíme, aby houby pustily šťávu. Podusíme do měkka, podle potřeby podlijeme vodou.
Měkké brambory slijeme a podle našich zvyklostí vyrobíme bramborovou kaši, hlaďoučkou a takové hustoty, jakou máme nejraději. Do bramborové kaše jemně vmícháme žampiónovou směs.
Podáváme zdobené zelenou petrželkou a kouskem vejce, které jsme si nechali stranou.


Fotky receptu Vaječné frikasé s bramborovo-žampiónovým pyré:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vaječné frikasé s bramborovo-žampiónovým
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice