Použité suroviny receptu Vaječné krupicové krokety:
2 deci mléka
| 20 gramů másla
| 70 gramů krupice
| 2 natvrdo uvařenávejce
| 1 vejce
| sůl
| strouhanka na obalení
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Vaječné krupicové krokety:
Mléko dáme vařit s máslem. Když začne vřít, zavaříme krupici. Osolíme a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Pak přidáme do kaše žloutek a nadrobno nakrájená vejce. Vypracujeme tužší hmotu, z které tvoříme asi 12 malých válečků. Obalíme je v bílku a strouhance. Na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Podáváme jen se salátem nebo bramborovou kaší.
Fotky receptu Vaječné krupicové krokety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!