Použité suroviny receptu Vanilkovo-smetanová žemlovka:
15 plátků toastového chleba
| 50 g másla na rozpuštění
| 3 žloutky
| 200 g krupicového cukru
| 400 ml smetany ke šlehání
| 400 ml mléka
| 1 sáček vanilkového cukru
| 50 g rozinek
Postup přípravy receptu Vanilkovo-smetanová žemlovka:
Plátky toastového chleba potřeme z jedné strany rozpuštěným máslem a překrojíme na 2 trojúhelníky. Žloutky rozšleháme s krupicovým cukrem. Poté vytvoříme vanilkový krém svařením mléka, smetany a vanilkového cukru. Do vychladlého vmícháme směs žloutků a cukru. Vymažeme pekáček a do stříšky skládáme máslem namazané toastové trojúhelníčky (aby se překrývaly a jako by na sobě ležely). Každou vrstvu posypeme rozinkami. Zalijeme 2/3 vanilkového krému a necháme 20 minut odležet. Potom doplníme zbytkem krému a přikryjeme. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Až se mňamka upeče do zlatova, můžeme podávat. Třeba posypané ještě moučkovým cukrem. Mńam :)
Fotky receptu Vanilkovo-smetanová žemlovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!