6 dcl mléka
| 90 g pískového cukru
| 2 vanilkové cukry
| 50 g Maizeny
| 2 žloutky
| 150 g másla
Postup přípravy receptu Vanilkový krém:
Z mléka odebereme asi 1 dcl. Do ostatního vmícháme cukr + vanilkový cukr a uvedeme do varu. V odebraném množství mléka rozmícháme Maizenu a žloutky a přilijeme do vařícího mléka. Vaříme do zhoustnutí. Do horkého krému nakrájíme máslo a mícháme tak dlouho, až se máslo rozpustí s pojí s krémem. Nešlehat!
Toto množství je na velký plech. Je výborný pod ovoce nebo jenom pod šlehačku. Dobře se s ním plní košíčky (neteče), zdobí se ovocem a přelijí želatinou. Nebo se na krém dá čokoládová poleva a přizdobí ořechem.
Fotky receptu Vanilkový krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!