4 porce po 150 g kapra
| 80 g másla (na pečení)
| sůl, citron, petrželka
| 1 lžička kaparů
| 2 ks vejce natvrdo
| 40 g másla (na zjemnění šťávy)
Postup přípravy receptu Vánoční kapr pečený:
Připravené porce kapra osolíme, na vrchní straně uprostřed nařízneme a do zářezů vložíme dílek citronu. Připraveného kapra pečeme v pánvi na másle asi 12 až 15 minut. Upečeného kapra urovnáme na mísu a posypeme sekanou petrželkou a nadrobno rozsekanými vejci. Šťávu z pečeného kapra zjemníme máslem, přidáme nadrobno rozsekané kapary, zakapeme citronovou šťávou krátce povaříme a přelijeme ji kapra upraveného na míse. Podáváme jako samostatný pokrm i jako hlavní chod. K tomu pečivo nebo vařené brambory maštěné máslem a sypané jemně rozsekanou zelenou petrželkou.
Fotky receptu Vánoční kapr pečený:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!