6 vajec
| 1 vanilkový cukr
| 180 g cukru
| 8 lžic pomerančové šťávy
| 120 g včelího medu
| 1 prdop
| 200 g hl. mouky
| na ozdobu cukr moučka
| máslo na vymazání
| trocha polohr. mouky
Postup přípravy receptu Vánoční medový dort:
Nejdříve si odměříme a odvážíme všechny suroviny. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Z pomerančů vymačkáme šťávu. Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva. Troubu předehřejeme na 150 °C .
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme oba cukry, pomerančovou šťávu a tekutý med. Šleháme do pěny, potom postupně přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Tekuté těsto vlijeme do vymazané formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zvolna 40 až 45 minut.
Upečený dort necháme vychladnout. Pak ho vyjmeme z formy a podélně rozkrojíme. Plníme kakaovým krémem, nebo potřeme dobrou zavařeninou.
Před podáváním posypeme vánoční medový dort moučkovým cukrem.
Fotky receptu Vánoční medový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!