Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Vánoční pařížské tyčinky

fotka Vánoční pařížské tyčinky
Vložil:
Porcí:1
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 496

Použité suroviny receptu Vánoční pařížské tyčinky:

28 dkg mletých vlašských ořechů  | 30 dkg práškového cukru  | 2 bílky  | 2 žloutky  | 10 dkg pr. cukru

Postup přípravy receptu Vánoční pařížské tyčinky:

Ořechy, mletý cukr a 2 bílky smícháme v těsto. Dáme odležet po dobu míchání polevy ze 2 žloutků a 10 dkg ml. cukru.
Těsto rozkrojíme na 4 díly. Z každého dílu uválíme nudli, hrubou asi 2-3 cm. Na stole podsypeme trochou strouhanky, aby se těsto nepřilepilo. Válečkem na těsto rozplácneme nudli a rozválíme na plát, vysoký asi 1/2 cm a široký asi 6-7cm. Podle oka je to nejlepší.
"Podřežeme" jídelním - tzv. tupým nožem plátek těsta, aby nebyl přilepen k ploše stolu, což můžeme několikrát opakovat, vždy po rozválení nebo po rozplácávání nudle válečkem.
Pak POLEVU - utřenou do pěny NANÁŠÍME TUPÝM NOŽEM NA PLÁT TĚSTA, pravidelně rozetřeme ve vrstvě pár mm, ne až po úplný okraj těsta, aby nesteklo na plech a KRÁJÍME příčné, trochu šikmé PÁSKY. Ty potom podebereme kulatým jídelním nožem a klademe na pečící papír na plech.
PEČEME - SPÍŠE SUŠÍME - v troubě asi na 150°C . Každá trouba peče kapku jinak. Pečivo má být pěkně béžové do růžova, n e s p á l i t ! Po uležení je to nejlepší vánoční pochoutka naší rodiny !!!


Fotky receptu Vánoční pařížské tyčinky:

Vánoční pařížské tyčinky
Fotky vložil: hlouskova 
Hodnocení receptu Vánoční pařížské tyčinky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Vánoční pařížské tyčinky
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
To snad bydlíme ve stejném baráku, nebo ne? Protože i u nás řádil zloděj a ukradl nám veškeré vybavení a k tomu se ještě podíval do trezoru, kde jsme měli schované zlaté mince. Ale teď si naštěstí nevšiml, jsem tak ráda že to nakonec skončilo jenom v kuchyni. Protože třeba obrazy mají velkou hodnotu.
Obrázek uživatelky
profil
No to se tak prostě stane když se staneš obětí krádeže. U nás v ulici řádil zloděj a odnášel opravdu všechno co mělo alespoň nějakou hodnotu. Jak říkám, nemám z toho vůbec radost, ale letos v důsledku toho šmejda nebudeme mít ani linecké cukroví, ale tak co se dá dělat viď.
Obrázek uživatelky
profil
Jakto že nemáš vybavenou kuchyň když vaříš už tolik let? To se mi Emičko nějak nezdá. Podle mě seš jenom líná vařit, viď? A nebo ti nikdo neřekl že na https://www.zgastro.cz/3-titanove-nadobi teď seženeš slevy na titanové nádobí? No před Vánocemi by ti to možná ještě stihli doručit tak se na to běž rovnou kouknout.
Obrázek uživatelky
profil
Wow, tak tyto pařížské tyčinky vypadají opravdu dokonale, jsem ráda že jste mně přidali další recept na webík. Já už nejsem v nejlepších letech a nemám tak dobře vybavenou kuchyň jako dřív a tak asi vařit nebudu. Přece jenom už bych to cukroví jedla jenom já a nějaká návštěva, a té už také moc nechodí…
Obrázek uživatelky
profil
Jak dlouho před Vánocemi se to peče?aby se to uleželo,recept vypadá moc dobře

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles