1 menší svazek polévkové zeleniny (mrkev, pórek, celer, kořen petržele)
| 20 g másla
| 400 ml rybího fondu
| 250 g lososa
| 200 g taveného rybího sýru
| 1 lžíce škrobu
| 1 ks žloutek
| sůl
| bílý pepř
| muškát
| kopr
Postup přípravy receptu Vánoční polévka:
Očistíme zeleninu, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu osmažíme na rozpáleném másle, vlijeme sklenici rybího fondu a vaříme 5 minut. Lososa pokrájíme na přiměřené kousky vložíme do polévky a vaříme dalších 5 minut. Na kostky nakrájený tavený sýr vložíme do polévky. Rozmícháme škrob s vínem. Přidáme vejce, rozmícháme, dochutíme pepřem, muškátem a vaříme ještě 3 minuty. Vánoční polévku ozdobíme snítkou kopru.
Fotky receptu Vánoční polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!