Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Slané košíčky se smetanovou pomazánkou

fotka Kuchařská pohotovost - Slané košíčky se smetanovou pomazánkou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Slané košíčky se smetanovou pomazánkou:

Na těsto:  | 500 g hladké mouky  | 250 g másla  | 2 vejce  | 2 lžíce vody  | 1 lžička soli  | Na smetanovou pomazánku:  |  pomazánkové máslo  |  čerstvý termizovaný sýr  |  smetana

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Slané košíčky se smetanovou pomazánkou:

Nejdříve si připravíme těsto na košíčky. Smísíme mouku, povolené máslo, vejce, špetku soli a trochu vody a důkladně propracujeme alespoň 10 minut. Hotové tuhé těsto zabalíme do fólie a necháme nejméně dvě hodiny odležet v lednici. Ještě lepší je připravit si těsto jeden nebo i dva dny předem.
Po odležení naplníme do formiček a na plechu upečeme do zlatova.
Mezitím si připravíme pomazánku. Smícháme pomazánkové máslo a čerstvý termizovaný sýr, ochutíme solí a pepřem a opatrně přidáváme smetanu, až dosáhneme správné konzistence.
Pomazánkou plníme košíčky a podle fantazie nazdobíme, např. sýrem, šunkou, různými druhy zeleniny apod.
Jen pro inspiraci se dají kombinovat tyto možnosti: niva s lískovými oříšky, s česnekem, s očky nebo matjesem, chilli papričky, pažitka, eidam, šunka, uherák či jiný salám, čabajka, černý kaviár, vejce, vlašské ořechy, okurky, sterilované feferonky, zelené cibulky, mini rajčátka červená i žlutá, strouhaná mrkev, pórek, ředkvičky, různé druhy salátů, kopr, petrželka a další…
Při zdobení jednotlivých druhů se nezapomeňte řídit známým heslem: Méně někdy znamená více! Dbejte na to, aby se chutě jednotlivých ingrediencí vzájemně podporovaly, ne naopak. Dominantní by tedy měla zůstat jedna surovina, ozdoba ji musí jen doplnit – chuťově i esteticky.


Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Slané košíčky se smetanovou pomazánkou:

Kuchařská pohotovost - Slané košíčky se smetanovou pomazánkou
Fotky vložil: admin 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Slané košíčky se
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !