Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Plněné sváteční perníčky

fotka Plněné sváteční perníčky
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 11

Použité suroviny receptu Plněné sváteční perníčky:

těsto  | 700 g hladké mouky  | 300 g cukru moučka  | 3 lžičky sody  |  skořice, hřebíček, nové koření, badyán  | 3 vejce  | 100 g másla  | 150 g medu  | krém  | 3 vejce  | 1 máslo  |  čokoládová poleva  | na ozdobu  |  loupané půlené mandle  |  sněhové zdobení

Postup přípravy receptu Plněné sváteční perníčky:

Těsto:
Hladkou mouku, cukr moučku, koření a jedlou sodu vsypat do mísy a nasucho promíchat, do středu udělat důlek a rozklepnout do něj vejce. Máslo a med povolit na vodní lázni, promíchat a vlažné vlít do mísy se směsí. Pomocí vařečky lehce promíchat, až se těsto začne spojovat a lepilo by se na stěnu mísy, vyklopit na lehce pomoučený vál a rukama dopracovat. Po propracování uložit do mirkotenu nebo folie a uložit odpočinout do lednice na několik hodin - nejlépe přes noc. Při vykrajování používat symetrické tvary, které pak půjde lepit krémem rubovou stranou na sebe. Placka k vykrajování se nejlépe rozválí v mikrotenu na asi 2-3 mm. Péct na plechu s pečícím papírem (při hodně velkém vymazání plechu se perníčky v troubě roztékají) a při teplotě 175°C do zlatava. Po upečení sundavat z plechu ještě teplé jinak se rozlámou. Perníčky po vychladnutí ztvrdnou a zvláční asi za 14 dní nebo do několika dnů po namazání.

Krém:
Na vodní lázni vyšlehat vejce, cukr a kakao, až se základ krému prohřeje na cca. 60-65°C. Po vychladnutí "vařeného" základu se přimíchá máslo a vyšlehá krém na lepení perníčků. Pokud se krém při všlehání másla srazí, stačí mísu s krémem vložit na teplou lázeň a při malém prohřátí promíchat a krém se spojí.

Perníčky se po slepení polévají z jedné strany čokoládou a zdobí se mandlemi a po ztuhnutí čokolády i sněhem (na 1 bílek 10 dkg cukru moučky, na vodní lázni vyšlehat do tuha a hned zdobit z pytlíku tenkou linkou).


Fotky receptu Plněné sváteční perníčky:

Plněné sváteční perníčky
Plněné sváteční perníčky
Plněné sváteční perníčky
Plněné sváteční perníčky
Plněné sváteční perníčky
Plněné sváteční perníčky
Fotky vložil: EvaZ,kozaroza 
Hodnocení receptu Plněné sváteční perníčky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka