170 g hladké mouky
| 70 g mletých ořechů
| 120 g moučkového cukru
| 100 g sádla
| 1 vrchovatá lžíce kakaa
| 0,5 lžičky mletých hřebíčků
| 0,5 lžičky mleté skořice
| 0,5 lžičky strouhané citrónové kůry
| moučkový cukr na obalování
Postup přípravy receptu Pracny sádlové s kakaem:
Recept na pracny, které se díky sádlu vůbec nemusí nechat odležet.
Všechny suroviny spojíme ve vláčné těsto. Je-li příliš suché, přidáme ještě trochu sádla. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho asi 30 minut v chladu odpočinout. Pak kousky těsta plníme do formiček na pracny.
Formičky narovnáme na plech a v troubě předehřáté na 120oC upečeme. Když v troubě nabudou jednou tolik a pak splasknou, jsou upečené.
Po vytažení z trouby je necháme ve formičkách chvíli zchladnout a teprve pak vyklepneme. Ještě horké obalujeme v cukru.
Pozor, jsou dost křehké!