Použité suroviny receptu Tvarohovo - vanilková vánočka:
50 ml mléka
| 2 prdop
| 2 vejce
| 1 pudink vanilkový
| 150 g cukru moučka
| 50 ml rumu
| 450 g hl. mouky
| 70 g rozinek
| 1 tvaroh
| 150 g másla
| tuk
| trocha hrubé mouky
Postup přípravy receptu Tvarohovo - vanilková vánočka:
Rozinky namočíme do rumu. Vanilkový lusk opatrně nařízneme, nožem vyloupeme vanilku a rozmícháme ji v mléce.
Tvaroh rozmačkáme se změklým máslem, cukrem i vejci.
Mouku smícháme s pudinkovým práškem i práškem do pečiva, přidáme tvarohovou hmotu a rozinky s rumem. Přilijeme vanilkové mléko a vypracujeme vláčné těsto.
Formu na vánočku dobře vymažeme a vysypeme moukou. Naplníme do ní připravené těsto a povrch uhladíme.
Tvarohovo - vanilkovou vánočku pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 150 °C. Po půl hodině pečení vánočku přikryjeme alobalem.
Vánočku necháme vychladnout ve formě a teprve potom ji opatrně vyklopíme.