200 g sýr
| 500 g růžičková kapusta
| 120 g máslo
| podle potřeby sůl
| podle chuti francouzský dressing
Postup přípravy receptu Vařená kapusta se sýrem:
Růžičky kapusty zbavíme vnějších poškozených lístků a dáme vařit do osolené vody. Vaříme asi 10 - 15 minut, dokud kapusta nezměkne. Pak ji scedíme. Sýr nastrouháme. V malém kastrolku uškvaříme máslo dorůžova.
Uvařenou kapustu posypeme nastrouhaným sýrem, polijeme uškvařeným máslem a opepříme Francouzský dresink pokrm zajímavě dochutí, ale není podmínkou. Kapusta je výborná i jen s máslem a sýrem. Vařená kapusta se sýrem je velmi chutná s upečeným toastovým chlebem nebo tmavým chlebem s máslem. Když k ní ale přidáme uvařené brambory, můžeme ji podávat jako bezmasý hlavní chod.
Fotky receptu Vařená kapusta se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!