Použité suroviny receptu Vařená vejce s divokou rýží:
1 cibule
| 50 g másla
| 40 g hladké mouky
| 400 ml zeleninového vývaru
| 100 ml smetany
| sůl
| mletý pepř
| 2 lžíce hořčice
| nasekané pažitka
| 6 vajec
Postup přípravy receptu Vařená vejce s divokou rýží:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrůlku pak rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přisypeme mouku a mícháme ji, dokud nezezlátne. Jíšku zředíme za stálého šlehání studeným vývarem a tento základ na omáčku přivedeme do varu. Povaříme deset minut. Do kastrůlku přilijeme smetanu. Omáčku dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Krátce povaříme a odstavíme Nakonec můžeme vmíchat nasekanou pažitku. Vejce uvaříme, oloupeme, překrojíme a vložíme do omáčky. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Vařená vejce s divokou rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!