Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Variace na zapečené brambory

fotka Variace na zapečené brambory
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 20

Použité suroviny receptu Variace na zapečené brambory:

750 g brambor  | 200 g anglické slaniny  | 1 velká cibule  | 1-2 zakysané smetany  | 200 g tvrdého sýra  |  pažitka  | 2 vejce  |  sůl  |  sladká paprika  |  máslo  | 1 balíček mražené zeleniny

Postup přípravy receptu Variace na zapečené brambory:

Nejdříve si dáme vařit brambory. Zatímco se vaří, připravíme si ostatní suroviny. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Anglickou slaninu také nakrájíme na kostičky. Na pánvi si rozpustíme kousek másla, na něm orestujeme cibuli a nakrájenou slaninu. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme nerozmraženou zeleninu a také orestujeme. Ale jen krátce, zelenina by neměla příliš změknout, protože se bude dále tepelně upravovat. Takto připravenou zeleninovou směs odstavíme ze zdroje tepla.
Máslem si také vytřeme zapékací misku, sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Jemně nakrájíme pažitku. Zakysané smetany slijeme dohromady, přidáme vejce, lžičku červené papriky a trochu soli. Vše promícháme nebo ušleháme.
Uvařené brambory slijeme, necháme trochu zchladnout a nakrájíme na plátky. Vyložíme jimi dno zapékací misky, na to navrstvíme zeleninovou směs, posypeme pažitkou a polovinou nastrouhaného sýra. Pokračujeme vrstvou brambor, kterou posypeme zbývajícím sýrem. Zalijeme rozšlehanou zakysanou smetanou. Zapékací misku lehce přikryjeme kusem alobalu (ale neutěsňujeme) a vložíme do trouby rozpálené na 220 stupňů C. Jakmile začne sýr na povrchu zlátnout, můžeme alobal odstranit a ještě chvíli dopečeme. Podáváme třeba s okurkovým salátem.


Fotky receptu Variace na zapečené brambory:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Variace na zapečené brambory
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice