Použité suroviny receptu Velikonoční beránek Adla:
2 ks vejce
| 1/2 skleničky hladké mouky
| 1/2 skleničky cukru
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| podle potřeby máslo
| podle potřeby barevné bonbónky
| podle potřeby cukr moučka
Postup přípravy receptu Velikonoční beránek Adla:
Do již ušlehaných dvou bílků přidáme cukr a dva žloutky a pokračujeme ve šlehání. Na konci přidáme mouku a prášek do pečiva a ještě chvíli šleháme. Formu beránka pečlivě vymastíme tukem a nalijeme do ní těsto. Pečeme asi 25 minut při teplotě 160-170 stupňů. Po upečení necháme beránka vychladnout. Z másla a bonbónů (můžeme použít i rozinky) vytvoříme oči a ústa, kolem krku mu uvážeme mašli a celého beránka můžeme posypat moučkovým cukrem.