Postup přípravy receptu Velikonoční máslový věnec:
Z droždí, vlažného mléka, lžičky cukru a lžičky mouky připravíme kvásek. Mouku smícháme se solí, cukrem, citronovou kůrou a vlijeme vzešlý kvásek. Přidáme žloutky a rozehřáté máslo a vypracujeme hlaké těsto, které necháme vykynout.
Do vykynutého těsta zapracujeme spařené rozinky a citronát. Vytvoříme váleček, který spojíme do tvaru kruhu a necháme ještě chvíli kynout na plechu. Pak věnec na několika místech měkce nakrojíme, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými oříšky a upečeme v troubě předehřáté na 180°C.
Věnec můžeme ozdobit vyfouklými kraslicemi :).
(dělá se to tak, že na věnec před pečením položíme omyté oblázky velikosti stéjné jako kraslice)