Použité suroviny receptu Velikonoční pralinková vajíčka:
100 g hořké čokolády
| 175 g cukru
| 175 g mletých mandlí
| 1 vejce
| na ozdobu:
| 175 g hořké čokolády
| 175 g bílé čokolády
| podle potřeby jedlé barevné perličky
Postup přípravy receptu Velikonoční pralinková vajíčka:
100 g hořké čokolády rozpusťte v hrníčku, který budete nahřívat ve větším hrnci s vroucí vodou, nebo v mikrovlnné troubě 5-6 minut (přibližně po 3 minutách promíchejte). Do rozpuštěné čokolády vmíchejte cukr a bílek. Rychle promíchejte.
Ze směsi oddělte vždy kousek velikosti vlašského ořechu a vytvarujte vejce. Rozehřejte zvlášť tmavou a zvlášť bílou čokoládu na ozdobu. Nechte schládnout asi 5 minut a pak v ní obalte vytvarovaná vajíčka. Polovinu vajíček ve tmavé a polovinu v bílé čokoládě. Opatrně je položte na pergamenový papír a nechejte ztuhnout. Zbytkem polev na ozdobu můžete polít vajíčka naaranžovaná do misek. Posypte dekorativními perličkami.
Fotky receptu Velikonoční pralinková vajíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!