Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční špaldový věnec

fotka Velikonoční špaldový věnec
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 26

Použité suroviny receptu Velikonoční špaldový věnec:

1 kg celozrnné špaldové mouky jemně mleté  | 5 dcl mléka  | 200 g másla  | 1 žloutek  |  40 g droždí  | 30 g moučkového cukru  |  žloutek na potření  | 1 lžička soli  | 1 lžička máku  |  tlučený kmín  | 1 špetka koření dle chuti

Postup přípravy receptu Velikonoční špaldový věnec:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme máslo, žloutek a vykynutý kvásek připravený z droždí, cukru a trošky mléka a koření. Uhněteme těsto a necháme v teple vykynout.
Potom těsto znovu prohněteme, rozdělíme na tři části, každou vyválíme na dlouhý váleček a upleteme věnec.
Vložíme na vymazaný plech, potřeme žloutkem, osolíme a posypeme mákem nebo kmínem.
Připravený věnec necháme ještě 30 minut kynout a posléze ho upečeme ve vyhřáté troubě.
Upečený věnec pak můžeme rozkrájet na větší dílky, které navrchu potřeme trochou tatarky a na ni přilepíme půlky vařeného vejce.


Fotky receptu Velikonoční špaldový věnec:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Velikonoční špaldový věnec
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !