Vajíčka:
| 350 g bílé nebo hořké čokolády
| 50 g másla
| 6 lžíce šlehačky
| strouhaná kůra 1 pomeranče
| Na ozdobu:
| 225 g hořké čokolády
| 225 g bílé čokolády
| čokoládová rýže nebo barevné kuličky na zdobení cukroví
Postup přípravy receptu Velikonoční vajíčka:
Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu, přidejte máslo, šlehačku a pomerančovou kůru a dobře promíchejte. Odstavte a nechte při pokojové teplotě vychladnout asi 1 hodinu.
Pomocí kávové lžičky vykrajujte kuličky a rukou formujte vajíčka. Dejte do ledničky ztuhnout.
Nechte rozpustit zvlášť bílou a hořkou čokoládu na polevu. Vajíčka opatrně namáčejte v polevě a posypte ozdobkami.
Fotky receptu Velikonoční vajíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!