Postup přípravy receptu Velikonoční vejce:
1. Hovězí i vepřové maso očistíme a nakrájíme na menší kousky.
2. Žemle rozlámeme, zalijeme mlékem a necháme nasáknout.
3. Nakrájené maso i žemle umeleme na masovém strojku.
4. Umletou směs dáme do mísy, přidáme jedno rozklepnuté vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, mletý pepř, majoránku, sůl a důkladně promícháme.
5. Čtyři vejce uvaříme natvrdo a po zchladnutí oloupeme.
6. Masovou směs rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme tenký plát.
7. Do středu položíme uvařené vejce a důkladně ho zabalíme.
8. Připravená vejce obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
9. Pozvolna je smažíme na rozpáleném oleji, po všech stranách, asi 12 minut.