Vložil: | Uuu |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Velikonoční vepřový bůček:
1 kg libového vepřového bůčku bez kostí
| sůl
| kmín
| nádivka:
| 2 buřty
| 2 žemle
| 2 vejce
| 3 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, mladé kopřivy, pažitka)
| sůl
| pepř
| trocha mléka nebo vývaru
| podle potřeby strouhanka
Postup přípravy receptu Velikonoční vepřový bůček:
Nakrájíme žemli, pokapeme ji mlékem nebo vývarem a necháme rozmočit. Pak ji přidáme k buřtům, které jsme předtím sloupli a nakrájeli na kostičky. Vmícháme nasekané bylinky, vyklepneme vejce, osolíme a opepříme a podle potřeby upravíme hustotu strouhankou. Bůček prořízneme, osolíme, okmínujeme naplníme nádivkou. Otvor sešijeme bílým provázkem. Maso vložíme na pekáč, podlijeme, nebo velmi libový bůček dáme na trochu rozpuštěného sádla a pečeme asi 2 hodiny při 200°C. během pečení přeléváme vypečenou šťávou podléváme horkou vodou. Bůček s nádivkou podáváme buď horký s brambory a salátem nebo studený.
Fotky receptu Velikonoční vepřový bůček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!