Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velký novoroční preclík

fotka Velký novoroční preclík
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 35

Použité suroviny receptu Velký novoroční preclík:

500 g polohrubé mouky  | 30 g droždí  | 60 g cukru  | 1/4 l vlažného mléka  | 60 g másla  | 1 vejce  |  špetka soli  |  nastrouhaná kůra z 1 citronu  | 1 žloutek  |  máslo na plech

Postup přípravy receptu Velký novoroční preclík:

Plech vymažeme máslem. Mouku prosijeme do mísy a uprostřed vyhloubíme důlek. Rozdrobíme do něj droždí a přimícháme trochu cukru, mléka a mouky a vypracujeme kvásek. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme 15 minut kynout.
Přidáme zbylý cukr, mléko, rozpuštěné máslo, vejce, sůl, citronovou kůru a vypracujeme kynuté těsto. Opět necháme 30 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 220 °C.
Z vykynutého těsta vytvarujeme 3 válečky dlouhé asi 60 cm, na obou koncích zúžené. Upleteme z nich cop, vytvarujeme preclík, přendáme na plech a potřeme rozkvedlaným žloutkem.
Necháme 15 minut kynout.
Preclík pečeme 30 minut


Fotky receptu Velký novoroční preclík:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Velký novoroční preclík
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !