Použité suroviny receptu Věnečky pro všechny příležitosti:
210 g Hery
| 210 g hladké mouky
| 6 vajíček
| 0,5 l mléka
| 1 vanilkový puding
| 250 g másla
| 120 g moučkového cukru
| pár kapek rumu
Postup přípravy receptu Věnečky pro všechny příležitosti:
Postup: Třistašedesát gramů vody smícháme s Herou a jakmile přivedem k varu, přidáme do směsi mouku. Mícháme do vychladnutí a pak přidáváme za stálého míchání po jednom vejci. Husté těsto stříkáme přes zdobičku na plech do tvaru věnečků. Před vložením do vyhřáté trouby věnečky jemně pocákáme vodou. Pečeme asi 20 min.
Krém si připravíme tak, že uvaříme klasický pudink a necháme ho vychladit. Máslo s cukrem ušleháme a do něj po lžících přidáváme vychladlý pudink a trochu rumu. Upečené věnečky rozkrojíme a plníme krémem.