Použité suroviny receptu Vepřová panenka ve vinné omáčce:
500 g vepřové svíčkové
| sůl
| pepř
| 1 svazek směsi bylinek
| 50 g smetanového čerstvého sýra
| 1 lžíce strouhanky
| 125 g anglické slaniny
| 2 lžíce oleje
| 125 ml bílého vína
| 3 lžíce světlé hotové jíšky
| špetka cukru
| 2 cukety
| 1 vejce
| 3 lžíce mouky
| olej na pečení
| bylinky na ozdobu
Postup přípravy receptu Vepřová panenka ve vinné omáčce:
Troubu předehřejeme na 200°C. panenku omyjeme, osušíme, podélně vyřízneme kapsu. Vetřeme sůl a pepř. Bylinky nadrobno posekáme, smícháme s čerstvým sýrem a strouhankou a naplníme do panenky. Maso obalíme slaninou a ovážeme nití. Opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Poté pečeme 15-20 minut v troubě. Vyjmeme a nakrájíme na plátky. Výpek rozředíme vínem, trochu povaříme a zahustíme hotovou jíškou. Osolíme, opepříme a přisladíme. Cukety nastrouháme. Smícháme s vejcem a moukou. Na oleji z nich usmažíme placičky. Podáváme je s panenkou a vinnou omáčkou.
Fotky receptu Vepřová panenka ve vinné omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!