Vložil: | Ataner1 |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová pečeně Kentucky:
1,5 kg vepřové pečeně
| sůl
| pepř
| 100 g sušených švestek
| 100 g sušených meruněk
| 1 ks jablka
| 200 ml vodky
| citronová kůra
| pomerančová kůra
| 1 lžíce medu
| 1 lžíce hladké mouky
| 3 stroužky česneku
| 2 plátky másla
| tymián
| 200 g zelených fazolek
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně Kentucky:
Nejdříve si dáme sušené ovoce do misky, zalijeme ho alkoholem a necháme asi dvě hodiny bobtnat. Oloupeme jablko a nakrájíme ho na kostky, oloupeme i stroužky česneku a nakrájíme je na delší ploché klínky. Do masa uděláme širší a hluboký řez tak, aby vznikla poměrně velká kapsa. Takto připravené maso uvnitř i vně osolíme a opepříme. Ovoce vyjmeme z alkoholu, promícháme ho s nakrájenými jablky, přidáme med, citronovou a pomerančovou kůru a vše dobře promícháme. Touto směsí naplníme kapsu a uzavřeme ji jehlami na závitky. Maso vložíme do pekáče, zbylé ovoce rozložíme kolem masa. Na povrchu pečeně uděláme nožem zářezy a vložíme do nich klínky česneku. Pečeni poprášíme hladkou moukou a posypeme tymiánem. Navrch položíme plátky másla, podlijeme částí zbylého alkoholu a pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů C. Podáváme s rýží a dušenými fazolovými lusky.
Je to starý americký recept určený pro slavnostní příležitosti. Inspiraci pro něj jsem našla v kalendáři na rok 2004 s názvem S kořením labužníka. Jak již napovídají uvedená množství, jde o 8 - 10 porcí!
Fotky receptu Vepřová pečeně Kentucky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!