Vložil: | Aknels |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová pečeně na calvadosu:
1,25 kg vepřové pečeně
| sůl
| bílý pepř
| citron
| 110 g cukru
| 8 lžic calvadosu
| 5 lžic jablečné šťávy
| 1 lžička skořice
| muškátový oříšek
| 400 g brambor
| 400 g mrkve
| 1 pomeranč
| 2 lžíce másla
| 1 lžíce medu
| 3 lžíce loupaných mandlí
| 3 jablka
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně na calvadosu:
Omyté a osušené maso osolíme a opepříme. V předehřáté troubě je upečeme téměř doměkka. Dobře omytý citron ostrouháme a vymačkáme z něj šťávu. Pak smícháme 50 g cukru, citronovou kůru a šťávu, calvados, jablečnou šťávu, skořici a muškát. Touto marinádou maso potřeme a pečeme asi 30 minut. Mezitím očistíme mrkev a brambory, nakrájíme je na kostičky a v osolené vodě 10 minut povaříme. Na pánvi smícháme nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu se zbylým cukrem, máslem a medem. Přidáme brambory, mrkev a na mírném plameni necháme zesklovatět. Nezapomeňme přidat mandle. Patnáct minut před dopečením masa přisypeme do pekáče kousky jablek. Vepřové maso vyjmeme a když trošku vychladne, nakrájíme je na plátky. Ty potom předkládáme na servírovací míse obložené jablky a mrkví.
Fotky receptu Vepřová pečeně na calvadosu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!