Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.10. 2018
Dnes má svátek Havel
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Vepřová pečeně na kerblíku

fotka Vepřová pečeně na kerblíku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Vepřová pečeně na kerblíku:

700 g vepřová pečeně  | 1 mrkev  | 1 petržel  | půlku celeru  | 1 pórek  | 2 vejce  | podle potřeby strouhanka  | 1 smetana ke šlehání  |  máslo  |  pikantní hořčice  |  solamyl  |  rostlinný tuk  | podle chuti pepř a sůl  | podle chuti kerblík

Postup přípravy receptu Vepřová pečeně na kerblíku:

Mrkev, petržel, celer a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Vepřovou pečeni důkladně omyjeme, osušíme a potřeme směsí soli a pepře. Takto připravené maso dáme do pekáče, přidáme pokrájenou zeleninu, přelijeme horkým máslem a dusíme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi hodinu a půl. Asi po 30 minutách přilijeme trochu vody a přisypeme lžičku hořčičných semínek. Kerblík omyjeme, osušíme a pár lístků si dáme stranou. Zbytek jemně nasekáme, přimícháme pikantní hořčici, vajíčko a strouhanku. Důkladně promícháme. Touto směsí před dokončením pečeni důkladně potřeme. Maso a zeleninu z pekáčku vyjmeme. Zeleninu necháme na sítu důkladně okapat. Zbylou šťávu z masa přecedíme, promícháme se smetanou a zředíme trochou vody. Přidáme zbytek hořčičných semínek a na mírném ohni povaříme asi 5 minut. Solamyl rozkvedláme v malém množství studené vody a omáčku zahustíme. Na pánvi si rozpálíme malé množství rostlinného tuku a okapanou zeleninu na něm krátce orestujeme. Pečeni nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a doplníme restovanou zeleninou. Nakonec ozdobíme lístky kerblíku.


Fotky receptu Vepřová pečeně na kerblíku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vepřová pečeně na kerblíku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlaťáky