Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vepřová pečeně s houbami a česnekem

fotka Vepřová pečeně s houbami a česnekem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Vepřová pečeně s houbami a česnekem:

1 kg vepřových žebírek  | - houby  | 4 stroužky česneku  | - vývar

Postup přípravy receptu Vepřová pečeně s houbami a česnekem:

Maso pěkně nařízneme tak, že vytvoříme kapsu a do ní vložíme houby. Je celkem jedno jaké to jsou houby (hříbky, žampiony aj.). Pokud máme jen sušené houby, musíme je asi tak na půl hodiny namočit. Ale vodu z nich nevyléváme, bude se nám ještě hodit. Pokud máme, tak můžeme použít lanýže (ho, ho, :o)) jako to dělají v Perogordu, ale je to trochu extravagantní. Pak houby vezmeme a naplníme jimi maso. Je nakonec dobré mít vždycky nějaké houby doma při ruce. Hodí se do polévek do nákypů, no do čehokoliv. Když je namočíme a trochu obložíme bude z nich třeba i skvělá omeleta.
K houbám v naší masité kapse ještě přistrčíme na plátky nakrájený česnek. Česnek dodá vepřovému vynikající chuť, neboť česnek miluje vepřové a při pečení báječně voní. Je to prostě nádhera!
A jestliže jsme tak šikovní jako řezníci a umíme dělat ty pěkné smyčky s provázku, tak jimi pěkně pečínku svážeme a nebo ji stáhneme gumičkami od drůbeže. Jsou to však speciální gumičky určené k pečení drůbeže, svazují se jimi nohy a jsou pro vaření již vymyšlené a vhodné. Dáme maso na pekáč obrátíme a ještě posypeme trochou soli. A teď vezmeme všechno co jsme my nebo řezník z masa odřízli. Je to důležité, je v tom veškerá chuť a vůně. Tímto obložíme naši pečínku. Ve Skotsku neprodávají pečínku s vrchní kůží; a to je to škoda.
Maso upečeme dozlatova za podlévání. K podlévání máme uschovanou šťávu z namočených hub, nebo si nachystáme kvalitní telecí nebo hovězí vývar a tím přelijeme maso, které nám už zhnědlo a kůžička a kosti mu dodaly krásnou vůni. No a teď to dáme do trouby asi na hodinu a půl. Maso musí být velmi dobře propečené!


Fotky receptu Vepřová pečeně s houbami a česnekem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vepřová pečeně s houbami a česnekem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !