Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018Robinsonův ostrov - pravidla pro rok 2018 5 důvodů, proč nemůžete zhubnout5 důvodů, proč nemůžete zhubnout Jak vybírat sluneční brýleJak vybírat sluneční brýle Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 20.04. 2018
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Vepřová pečeně s pomerančovou omáčkou

fotka Vepřová pečeně s pomerančovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Vepřová pečeně s pomerančovou omáčkou:

1 kg vepřové kýty (může být i libovější krkovička)  | 200 g lusků cukrového hrášku  | 40 g zázvorového koření  | 1 stroužek česneku  | 1 červená chilli paprička  | 2 pomeranče  | 3 lžíce oleje  | 400 ml zeleninového základu  | 100 g šalotky  | 2 lžíce másla  | 3 lžíce světlé jíšky  | 1 lžíce cukru  |  sůl, pepř

Postup přípravy receptu Vepřová pečeně s pomerančovou omáčkou:

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Zázvor a česnek oloupejte a nasekejte najemno. Chilli papričky omyjte, očistěte, podélně rozpulte, odstraňte zrníčka a nasekejte najemno. Pomeranče omyjte horkou vodou a osušte. Oškrabejte kůru, pro větší efekt můžete použít speciální nůž, případně škrabku na brambory, aby byla kůra oškrabaná v tenkých nudličkách. Šťávu vymačkejte. Zázvor, česnek, chilli, pomerančovou šťávu i oškrabanou kůru, cukr, sůl a pepř smíchejte. Maso omyjte, osušte a vetřete do něj sůl a pepř. Na pekáči rozehřejte olej a maso v něm ze všech stran opečte. Přilijte směs z pomeranče a zázvoru a zeleninový základ a asi 45 minut pečte zakryté v troubě. Maso během pečení podlévejte šťávou. Šalotky oloupejte, případně rozčtvrťte. Lusky cukrového hrášku omyjte a očistěte. Pekáč vyjměte z trouby. Maso zabalte do alobalu a asi 10 minut nechte ve vypnuté troubě odpočinout. V hrnci rozpusťte máslo a šalotku v něm nechte asi 5 minut zesklovatět. Přidejte lusky, osolte, opepřete a zalijte 75 ml vody. Maso zakryjte a asi 5 minut poduste. Pak šťávu z pečeně sceďte, povařte, okořeňte a zahustěte jíškou. Maso nakrájejte na plátky a upravte na talíře se zeleninou a omáčkou, můžete ozdobit kuličkami červeného pepře. K tomuto pokrmu se hodí brambory osmažené na másle.


Fotky receptu Vepřová pečeně s pomerančovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vepřová pečeně s pomerančovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY KONTAKT  ? Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !