Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová pečeně v oříškové omáčce:
1,5 lžíce parmazán
| dle chuti: mletý černý pepř a sůl
| 6 plátků toastový chléb
| 2 ks vejce
| 70 g mleté lískové oříšky
| 100 ml olej
| 2 svazečky petrželka
| 1 kg vepřová pečeně bez kosti
| 2 lžíce hořčice
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně v oříškové omáčce:
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Položíme ho do vymaštěného pekáče, tukovou vrstvou nahoru. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 1/2 hodiny.
Z chleba odřízneme kůrku a měkký střed rozdrobíme. Drobečky smícháme s vejci a hořčicí.
Maso vyndáme z trouby, ořízneme tukovou vrstvu a místo ní na maso navrstvíme a přimáčkneme hořčičnou pastu. Vrátíme do trouby a pečeme při stejné teplotě stejnou dobu.
Zatím najemno posekáme petrželku, smícháme ji s mletými oříšky a jemně strouhaným sýrem. Postupně vmícháváme olej, až vznikne hladká omáčka, kterou dochutíme pepřem a solí.
Upečené maso pokrájíme na plátky, rozložíme na tác a přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Vepřová pečeně v oříškové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!