Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 18.07. 2018
Dnes má svátek Drahomíra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Vepřová pečínka s jablky

fotka Vepřová pečínka s jablky
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 135 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Vepřová pečínka s jablky :

1,25 kg vepřové pečínky  |  sůl  |  bílý pepř  | 1 citron  | 110 g cukru  | 1/8 litru jablečné šťávy  | 1 lžičku skořice  |  strouhaný muškátový oříšek  | 4 středně velké brambory  | 4 mrkve  | 1 pomeranč  | 4 lžíce másla nebo rostlinného tuku  | 1 lžíci celých mandlí  | 3 jablka  | 1/4 litru litru zeleninového vývaru  | 2 lžíce hladké mouky  |  petrželku na zdobení

Postup přípravy receptu Vepřová pečínka s jablky :

Maso opláchnout a osušit, potřít solí a pepřem, vložit celé do pekáče a péct v předehřáté troubě (200 °C) asi 1 a 1/4 hodiny.
Citron omýt horkou vodou, osušit, kůru nastrouhat a šťávu z něj vymačkat. Smíchat dohromady asi 50 g cukru, citronovou kůrů a šťávu, jablečnou šťávu, skořici a nastrouhaný muškátový oříšek. Asi 30 minut před dopečením maso touto smění přelít.
Mezitím oloupat a omýt brambory a mrkev, nakrájet je na tenké plátky a vařit v malém množství osolené vody asi 15 minut.
Vymačkat šťávu z pomeranče, nalít ji na pánev a zahřát ji společně s cukrem a 2 lžícemi tuku. Přidat okapanou mrkev a brambory a oloupané mandle a při mírné teplotě opatrně promíchat.
Jablka omýt, rozčtvrtit a vyjmout z nich jaderníky. Nakrájet na špalíčky a 15 minut před dopečením přidat k masu.
Pak pečeni a jablka vyjmout z pekáče a udržovat stále teplé. Vypečenou šťávu doplnit zeleninovým vývarem. Ve 2 lžících tuku upražit mouku, nakonec ji rozředit výpekem a krátce povařit, čímž vznikne výtečná omáčka.


Fotky receptu Vepřová pečínka s jablky :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vepřová pečínka s jablky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !