Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.10. 2018
Dnes má svátek Hedvika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Vepřová plec na pivě s kořením

fotka Vepřová plec na pivě s kořením
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Vepřová plec na pivě s kořením:

1 kg vepřové plece  | 3 ks cibule  | 3 lžíce sádla  |  sůl  |  drcený kmín  | 2 kuliček nového koření  | 1 lžička citronové šťávy  |  tvrdší chléb  | 300 ml světlého piva

Postup přípravy receptu Vepřová plec na pivě s kořením:

Nejdříve si oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu (nejlépe se silným dnem) si rozpálíme sádlo a cibuli na něm osmahneme do růžova. Přidáme nakrájené maso, sůl, drcený kmín (vrchovatou lžičku), nové koření a citrónovou šťávu. Promícháme, maso opečeme do hněda. Přilijeme část piva (maso bude téměř zalité), opět promícháme, kastrol přikryjeme pokličkou, zmírníme příkon tepla a dusíme. Občas zkontrolujeme, promícháme a případně přilijeme trochu piva.
Zatím si nastrouháme tvrdší chléb (výborná je patka). Čím hustší omáčku chcete, tím více chleba. Jakmile je maso poloměkké, přidáme chléb a opět trochu piva. Promícháme, opět přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Hotový guláš odstavíme ze zdroje tepla, ale necháme v teplé místnosti trochu odležet, až tuk vystoupí na povrch.
V původní receptu se doporučují jako příloha brambory posypané libečkem. Ten bude ale až v létě, tak jsem přidala červené kysané zelí. Myslím si, že výborně doplňuje chuť vepřového masa. Lze ho použít jak syrové, tak i prohřáté třeba v mikrovlnce.


Fotky receptu Vepřová plec na pivě s kořením:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vepřová plec na pivě s kořením
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !