Použité suroviny receptu Vepřové jazyky na smetaně:
3 vepřové jazyky
| 1 cibule
| 1 bobkový list
| dle chuti: nové koření, tymián a celý pepř
| 1 mrkev
| kousek celeru
| 1/4 l smetany
| 40 g hladké mouky
| dle chuti: citrón nebo ocet
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Vepřové jazyky na smetaně:
Jazyky opereme a dáme vařit do osolené vody se zeleninou, cibulí a kořením. Měkké jazyky vyjmeme, vložíme do studené vody, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vývar scedíme, zahustíme smetanovou zálivkou (ve smetaně dobře rozmícháme mouku) a provaříme. Omáčku můžeme zahustit částečně cibulovou jíškou, částečně zálivkou a povařenou omáčku ještě zjemníme smetanou. Omáčku okyselíme citrónovou šťávou nebo octem, aby měla navinulou chuť a dosolíme.
Příloha: Jazyk podáváme přelitý omáčkou a s houskovým knedlíkem.
Fotky receptu Vepřové jazyky na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!