Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě

fotka Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 53

Použité suroviny receptu Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě:

1 kg velmi libového bůčku  | 1,9 dkg soli pragandy

Postup přípravy receptu Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě:

Maso nakrájíme na kousky cca 1 – 2 cm, přidáme sůl a dobře promícháme. Sůl nikdy nedáváme od oka. Promíchané maso napěchujeme do šroubovacích sklenic /nikdy jsem nevyhledávala s červ. víčkem a ani nevím jestli ještě existují/ otřeme okraj a zavíčkujeme. Dáme do hrnce, ve kterém MUSÍME MÍT NĚCO NA DNĚ, aby skleničky nestály přímo na dně hrnce. Zalijeme vodou až jsou skleničky ponořené, přiklopíme pokličkou a od doby varu vaříme první den 2 hod. a druhý den 1 hod. Na videu mám sice vaření 3 hod. v jednom kuse. Chtěla jsem si to usnadnit, ale je to prý lepší kvůli trvanlivosti vařit na 2×. Maso necháme vždy ve vodě vychladnout do druhého dne, kdy skleničky vyndáme a přeneseme do chladné místnosti, aby šťáva zrosolovatěla. Zavařuji to již hodně let a maso vydrží nejméně rok. Samozřejmě si ho můžete zavařit z libového masa, ale musíte počítat s tím, že se nevytvoří výborný rosol. Z tohoto masa dělám rizoto, které najdete taky na těchto stránkách. Výborné je s chlebem a cibulkou a taky k bramborám. A když k tomu přidáte cibulku a kečup je to výborné na špagety. Doufám, že jsem Vás naladila a zkusíte to. Jo a ze 4 kg masa vyjde 7 sklenic cca 720 ml.


Fotky receptu Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě:

Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Fotky vložil: tvackova1,alenab,sámo 
Hodnocení receptu Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !