Použité suroviny receptu Vepřové plátky s celerem, pórkem a křenem:
300 g vepřových plátků
| 150 g mrkve
| půlka menšího celeru
| 1 pórek
| 200 g brambor
| 1 dcl vývaru z masa nebo z kostky
| 1 lžíce strouhaného křenu
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce oleje
| půl svazku pažitky
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Vepřové plátky s celerem, pórkem a křenem:
Připravíme si vývar. Mrkev, celer a brambory nakrájíme na hranolky. Pórek nakrájíme na kolečka. Opatrně rozehřejeme máslo na pánvi, vsypeme zeleninu s brambory a opečeme. Posolíme, opepříme a přilijeme vývar. Dusíme pak asi 10 minut. Vepřové plátky na rozpáleném oleji na druhé pánvi opečeme na každé straně 3 - 4 minuty, posolíme, opepříme. Do opečené zeleniny přisypeme nastrouhaný křen podle chuti a přidáme zeleninu.
Fotky receptu Vepřové plátky s celerem, pórkem a křenem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!