Použité suroviny receptu Vepřové plíčky na smetaně:
500 g vepřových plic
| 400 g vepřového srdce
| 400 g vepřových jater
| l00 g sádla
| 120 g hladké mouky
| 200 g kořenové zeleniny
| 3 dl mléka
| 2 dl smetany
| celé nové koření
| pepř
| bobkový list
| sůl
| cukr
| ocet
| citrón
Postup přípravy receptu Vepřové plíčky na smetaně:
Pokud neupravujeme plíčky bezprostředně po zabijačce, tak připravené droby opláchneme a dáme do mírně osolené vody vařit spolu s kořením a zeleninou. Po uvaření droby vyjmeme (játra vyjmeme dříve) a nakrájíme na jemné nudličky. Před tím si připravíme světlou cibulovou jíšku, kterou zředíme mlékem, smetanou a podle potřeby vývarem z drobů a chvíli necháme provařit. Do takto upravené omáčky vložíme nakrájené veškeré droby, dochutíme citronem, octem a podle potřeby solí i cukrem. Chvíli povaříme a opatrně promícháme, aby nudličky drobů zůstaly celistvé.
Fotky receptu Vepřové plíčky na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!