Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vepřové ramínko v zelném županu

fotka Vepřové ramínko v zelném županu
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Vepřové ramínko v zelném županu:

600 g vepřového ramínka  | 3 středně velké cibule  | 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku  |  sůl  |  mletý pepř  | 1 hlávka bílého zelí o váze 800-1000 g  | 200 g uzené slaniny nebo uzeného bůčku (bez kůže)  |  1 lžíce oleje  | 1 silnější pórek  | malý svazeček petrželk  | 1-2 bobkové listy  | 1/4 l masového vývaru

Postup přípravy receptu Vepřové ramínko v zelném županu:

Cibuli oloupáme a jemně rozkrájíme. Dusíme ji na rozehřátém másle nebo rostlinném tuku dokud se všechna tekutina nevydusí a cibule nezměkne. Pracujeme na malém plameni, (cibule nesmí zhnědnout ) Udušenou cibuli osolíme, opepříme a dáme vychladnout. Očištěnou hlávku zelí kolem košťálu ostrým nožem nařízneme a celou ji ponoříme do vařící vody. Po několika minutách z ní po částech uvolníme změklé listy, které hned přelijeme studenou vodou. Na pracovní plochu rozprostřeme čistou utěrku a na ni rozložíme na tenké plátky nakrájenou slaninu, a to tak aby se plátky navzájem překrývaly. (Plátky slaniny mají být dostatečně rozložené, aby mohly později omnout celou pečeni). Na ně rozložíme okapané zelné listy, jež rovnoměrně potřeme dušenou cibulí. Vepřové ramínko osolíme, opepříme a položíme doprostřed připravených zelných listů. Utěrku nadzdvihneme a s její pomocí pevně ovineme listy i slaninu kolem masa. (Má být celé zakryté.) Závitek ovineme silnější niti natolik pevně aby udržel během dušení tvar a neuvolnil se. V kastrolu se silným dnem jej ze všech stran na rozehřátém tuku opečeme. Pak vedle něho položíme do kastrolu svazeček zeleniny (očištěný pórek svazeček petrželky bobkový list atd.). Do kastrolu nalijeme vývar, přiklopíme jej pokličkou a vložíme do mírné předehřáté trouby. Maso mírně dusíme doměkka. Kastrol vytáhneme z trouby odstraníme svazeček zeleniny (už ji dále nepoužijeme) pečeni vyjmeme a ostrým nožem ji na prkénku rozkrájíme na silné plátky. Narovnáme je na předehřátou mísu. Šťávu přecedíme, event. ji ještě trochu osolíme a opepříme a nalijeme ji do omáčníku. podáváme s bramborovou kaší.


Fotky receptu Vepřové ramínko v zelném županu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vepřové ramínko v zelném županu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !