Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vepřové s letními jablky

fotka Vepřové s letními jablky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Vepřové s letními jablky:

8 ks letní jablko (malé)  | 20 dkg eidam  | 1-2 lžic olivový olej  | 500 g vepřová krkovice  | dle chuti: grilovací koření  | 1 kelímek smetana ke šlehání  | příloha:  | 1 kg brambory

Postup přípravy receptu Vepřové s letními jablky:

Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na větší kostičky. Dáme do síta fritézy a ještě jednou propláchneme pod proudem studené vody. Necháme okapat.

Maso nakrájíme na plátky a pořádně okořeníme grilovacím kořením. Dáme stranou. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky.

Do hlubší pánve dáme olej a rozehřejeme. Kostky z jablek zprudka orestujeme 2 až 3 minuty. Jablka z pánve vyjmeme a uložíme do misky stranou. Ve stejné pánvi na šťávě, která se vysmažila z jablek osmažíme zprudka plátky masa z obou stran (3 minuty z každé strany).

Na osmažené maso dáme vrstvu osmažených vychladnutých jablek, posypeme strouhaným sýrem a necháme asi 5 minut dusit v pánvi zakryté poklicí. Nakonec přelijeme maso kelímkem smetany a dusíme doměkka.

Během dušení vložíme brambory do rozehřátého fritovacího hrnce a občas prohrábneme dřevěnou vařečkou. Fritujeme, dokud nezačnou brambory hnědnout. Pak je vyndáme a zavěšené nad horkým olejem necháme okapat.

Na talíře nejdříve nandáme brambory a nakonec maso. Dochutit můžeme tatarskou omáčkou a kečupem, ale omáčka by měla stačit.



Fotky receptu Vepřové s letními jablky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vepřové s letními jablky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !