Použité suroviny receptu Vepřové závitky plněné rýží a sýrem:
4 ks vepřové kotlety
| 2 stroužky česneku
| sůl a pepř podle chuti
| 1 lžička citronové kůry
| 20 g hladké mouky
| 120 g řapíkatého celeru
| 6 lžic vařené rýže
| 50 g strouhaného ementálu
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Vepřové závitky plněné rýží a sýrem:
Omyté a osušené plátky masa naklepeme. Osolíme je, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a citronovou kůrou. Omytý celer rozdělíme na 8 špalíčků. Doprostřed každého plátku masa naneseme lžíci vařené rýže, položíme dva kousky celeru a nasypeme trochu sýra. Plátky opatrně svineme a balíčky upevníme párátkem. V kastrolu rozpálíme olej a závitky na něm zprudka opečeme po včech stranách. Podlijeme horkou vodou a pod pokličkou necháme dusit asi 45 minut. Během pečení je otáčíme. Měkké rolky vyjmeme z kastrolu. Štávu vydusíme na tuk. Zaprášíme ji moukou, rozředíme vodou a asi ještě 15 minut povaříme.
Fotky receptu Vepřové závitky plněné rýží a sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!