Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vepřový guláš na slanině

fotka Vepřový guláš na slanině
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  ++++++++-_
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Vepřový guláš na slanině:

600 g vepřové plece  | 600 g brambor  | 100 g uzené slaniny  | 1 lžíce vepřového sádla  | 1 ks cibule  | 1 stroužek česneku  | 1 vrchovatá lžička mleté papriky  | 1 lžička sušené majoránky  | 1 lžička soli  | 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu Vepřový guláš na slanině:

Oloupejte cibuli a nakrájejte jí na drobné kousky. Slaninu nakrájejte na trochu větší kostičky. Maso umyjte, osušte papírovými utěrkami a nakrájejte na kostičky o velikosti 1 - 2 cm. Připravte si také 1 l vroucí vody. Do většího hrnce dejte sádlo a při střední teplotě ho rozehřejte. Jakmile se sádlo rozpustí, přidejte cibuli a pokrájenou slaninu a za občasného promíchání vařečkou nechte vše podusit.Jakmile cibule začne velmi zlehka hnědnout, hned zvyšte teplotu na maximum a vložte maso. Dál pokračujte v příležitostném promíchávání vařečkou a nechte maso pustit šťávu. Takto duste zhruba 10 min. dokud se všechna tekutina neodpaří a na dně hrnce nezůstane lesklý tuk a maso. Na chvíli odstavte hrnec z plotýnky a přidejte papriku, dobře promíchejte. Zalijte připravenou horkou vodou, osolte, vraťte na plotýnku a hrnec přikryjte poklicí. Stlumte teplotu a nechejte maoso 1 a půl hodiny, dusit téměř doměkka. Oškrabte brambory a nakrájejte je zhruba na stejně velké kostky, jako jste předtím nakrájeli maso. Propláchněte je studenou vodou a přidejte do hrnce k masu. Mouku rozmíchejte v troše studené vody, přidejte lžíci horkého guláše a přes malý cedník vše nalijte zpět do hrnce. Dobře promíchejte a povařte ještě 10 min. Do hotového guláše prolisujte stroužek česneku, přidejte majoránku a ochutnejte, zda guláš nepotřebuje ještě dosolit. Můžeme podávat s pečivem.


Fotky receptu Vepřový guláš na slanině:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vepřový guláš na slanině
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle