Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Větrníčky s vinným krémem

fotka Větrníčky s vinným krémem
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 28

Použité suroviny receptu Větrníčky s vinným krémem:

60 g másla  | 150 g mouky  | 4 vejce  |  sůl  |  tuk a hrubá mouka na plech  | 125 ml suchého červeného vína  | 1 lžíce medu  | hrst jader vlašských ořechů  | 100 g rokfóru  | 150 g lučiny  |  pepř

Postup přípravy receptu Větrníčky s vinným krémem:

Příprava odpalovaného těsta:
Uvedeme 250 ml osolené vody do varu s máslem, které necháme rozpustit. Stáhneme z plotny, najednou vsypeme všechnu mouku a dobře promícháme. Hrnec vrátíme na sporák a za stálého míchání obsah zahříváme, až se z těsta utvoří knedlík a na dně hrnce se vytvoří bělavá vrstva. Těsto přendáme do mísy a hned důkladně promícháme s jedním vejcem. Necháme trochu vychladnout. Když je těsto již vlažné, vmícháme postupně další vejce.
Pečení větrníků:
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Plechy na pečení potřeme tukem a vysypeme moukou (doporučuji použít papír na pečení - DDK). Pomocí dvou lžiček ukrajujeme z těsta kousky, které sázíme v dostatečné vzdálenosti na plech. Celkem budeme potřebovat dva plechy. Každou várku pečeme přibližně 15 až 20 minut.
Příprava vinného krému a plnění větrníků:
V jiném hrnci vaříme červené víno s medem, až je odpaříme tak, že zde zůstanou jen asi 2-3 lžíce tekutiny. Mezi prsty rozdrtíme vlašské ořechy. vidličkou promícháme tvarohový sýr Lučinu s rokfórem. Vychlazené svařené víno vmícháme i s drcenými ořechy do sýrového krému a opepříme.
Z trouby vyjmeme větrníčky, ihned je rozřízneme a necháme vychladnout. Na spodní díl navršíme kopeček vinného krému a přiklopíme vrchním dílem a položíme na plato.


Fotky receptu Větrníčky s vinným krémem:

Větrníčky s vinným krémem
Fotky vložil: RDobrunka 
Hodnocení receptu Větrníčky s vinným krémem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice