Postup přípravy receptu Větrníčky s vinným krémem:
Příprava odpalovaného těsta:
Uvedeme 250 ml osolené vody do varu s máslem, které necháme rozpustit. Stáhneme z plotny, najednou vsypeme všechnu mouku a dobře promícháme. Hrnec vrátíme na sporák a za stálého míchání obsah zahříváme, až se z těsta utvoří knedlík a na dně hrnce se vytvoří bělavá vrstva. Těsto přendáme do mísy a hned důkladně promícháme s jedním vejcem. Necháme trochu vychladnout. Když je těsto již vlažné, vmícháme postupně další vejce.
Pečení větrníků:
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Plechy na pečení potřeme tukem a vysypeme moukou (doporučuji použít papír na pečení - DDK). Pomocí dvou lžiček ukrajujeme z těsta kousky, které sázíme v dostatečné vzdálenosti na plech. Celkem budeme potřebovat dva plechy. Každou várku pečeme přibližně 15 až 20 minut.
Příprava vinného krému a plnění větrníků:
V jiném hrnci vaříme červené víno s medem, až je odpaříme tak, že zde zůstanou jen asi 2-3 lžíce tekutiny. Mezi prsty rozdrtíme vlašské ořechy. vidličkou promícháme tvarohový sýr Lučinu s rokfórem. Vychlazené svařené víno vmícháme i s drcenými ořechy do sýrového krému a opepříme.
Z trouby vyjmeme větrníčky, ihned je rozřízneme a necháme vychladnout. Na spodní díl navršíme kopeček vinného krému a přiklopíme vrchním dílem a položíme na plato.