Použité suroviny receptu Vídeňský řízek klasickým způsobem :
4 telecí řízky
| sůl
| 1 vejce
| 2 lžíce mléka
| 4 lžíce mouky
| 100 g strouhanky
| máslo či tuk na smažení
| chemicky neošetřený citron nakrájený na plátky
Postup přípravy receptu Vídeňský řízek klasickým způsobem :
1. Telecí řízek omyjeme, osušíme, dobře naklepáme a osolíme.
2. Vejce rozmícháme v mléce. Maso obalíme nejprve v hladké mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Trojobal pevně přitlačíme.
3. Ve velké pánvi si rozehřejeme tuk na smažení a řízky na něm po obou stranách 6 - 8 min. smažíme. Řízky by se neměly dotýkat ani pánve, ani sebe navzájem. Větší porce smažíme jednotlivě.
4. Když je strouhanka zlatohnědá, maso vyjmeme a dáme na papírovou utěrku. Předehřáté talíře ozdobíme citronovými plátky.