Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vinetarta - islandský vánoční dort

fotka Vinetarta - islandský vánoční dort
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 29

Použité suroviny receptu Vinetarta - islandský vánoční dort:

1 šálek másla  | 1 1/2 šálku cukru  | 1/2 lžičky vanilky  | 1/4 šálku mléka  | 3 vejce  | 5 šálků mouky  | náplň:  | 75dkg sušených švestek  | 1 1/2 šálku cukru  |  rum  |  kardamon

Postup přípravy receptu Vinetarta - islandský vánoční dort:

1. Smíchejte přísady a dejte vychladit. (Vychlazené těsto absorbuje méně mouky a jednotlivé vrstvy dortu jsou měkčí.)

2. Rozdělte těsto na 7 až 9 kousků. Vyválejte je na pomoučeném prkénku do tloušťky asi 1/2 až 1/4 cm.

3. Podle dna dortové formy vykrojte jednotlivé vrstvy.

4. Na vymaštěném plechu upečte všechny vrstvy jako velké sušenky. Pečte je asi 5 až 7 minut při teplotě 190°C, dokud kraje nezhnědnou a pak je vychlaďte.

5. Na náplň uvařte doměkka švestky. Rozmačkejte je a důkladně rozmixujte. Přidejte cukr a poduste je, dokud nezesklovatí. Vychlaďte je a pak přidejte podle chuti rum a kardamon.

6. Jednotlivé vrstvy vánočního dortu naskládejte na sebe, mezi vyplňte náplní.

7. Povrch dortu posypte moučkovým cukrem.

8. Nakonec dort zabalte do aluminiové folie, dejte do lednice a nakrájejte na tenké plátky. Podávejte s lahodnou silnou kávou.


Poznámka: já dala vanilkový cukr domácí výroby, použila jsem šálek na kávu, ne hrnek. Může se použít papír na pečení, ale řekla jsem si že se budu držet receptu, který pochází minimálně ze začátku 20století. Nezabalila jsem ho, rovnou se jedl a zdobila jsem šlehačkou.


Fotky receptu Vinetarta - islandský vánoční dort:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vinetarta - islandský vánoční dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka