3 kg višní
| 1,30 kg cukru krupice
| 2 vanilkové cukry
| 200 g kakaa
| 2 dl rumu
Postup přípravy receptu Višně v čokoládce:
Višně propláchneme vodou a vypeckujeme. Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme zhruba 15 hodin odležet. Občas zamícháme, višně pustí šťávu. Pak plníme do menších sklenic a sterilujeme 25 minut na 80°C.
Poznámka:
Používáme na různé poháry. Prokládáme s piškoty společně s pudinkem nebo s oslazenou zakysanou smetanou, tvarohem. Taky chutnají s jogurtem. Dělala jsem i švestky v čokoládě, dává se jen 1 kg cukru, ale višně jsou chuťově výraznější.
Fotky receptu Višně v čokoládce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!