Postup přípravy receptu Višňové čatní se svíčkovými řezy:
1. Česnek oloupeme, nasekáme a smícháme s likérem, vínem, bobkovým listem. Tymiánem a koriandrem. Do této směsi vložíme svíčkovou a necháme 2 hodiny odležet.
2. Troubu předehřejeme na 150°C. Maso vyjmeme z marinády, osušíme a osolíme. Na 2 lžících oleje je ze všech stran opečeme. Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě cca 90 min.
3. Oloupeme cibuli a očistíme celer. Obojí najemno nakrájíme a na zbytku oleje podusíme.
4. Vypeckované višně a marinádu přidáme k zelenině. Ochutíme solí a cukrem. Vaříme na mírném ohni 20 min. Ořechy opražíme a přidáme do čatní.
5. Svíčkovou nakrájíme na plátky, upravíme s čatní na talířích a ozdobíme čerstvým tymiánem.
Fotky receptu Višňové čatní se svíčkovými řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!