Použité suroviny receptu Višňové omelety se šlehačkou:
1 lžíce škrobové moučky
| 200 ml višňové šťávy
| 100 g odpeckovaných višní
| 1 vejce
| 100 ml mléka
| 3 lžíce javorového sirupu
| 100 g polohrubé mouky
| 1 lžíce kakaa
| máslo na smažení
| 200 ml smetany
| 1 lžíce cukru
Postup přípravy receptu Višňové omelety se šlehačkou:
1. Škrobovou moučku rozpustíme ve 3 lžících višňové šťávy. Zbylou šťávu uvedeme do varu a zahustíme rozpuštěným škrobem. Sejmeme z ohně a vmícháme višně.
2. Vejce rozšleháme s mlékem a sirupem. Po troškách vmícháme mouku a kakao. Těsto necháme asi 20 minut odpočívat.
3. Na másle postupně usmažíme 8 omelet. Uchováme je v teple. Smetanu ušleháme s cukrem a naplníme jí cukrářský sáček s hvězdicovou hubičkou.
4. Omelety nadvakrát přeložíme, položíme na nahřáté talíře, zalijeme višňovou zálivkou, navrch nastříkáme kopečky šlehačky a můžeme ozdobit několika lístky máty nebo meduňky.
Fotky receptu Višňové omelety se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!