Použité suroviny receptu Vločková omeleta se špenátem:
150 g ovesných vloček
| 300 ml mléka
| 2 housky
| sůl, mletý bílý pepř, olej na smažení
| 2 lžíce hladké mouky
| 2 vejce
| 3 hrsti mladého špenátu
| 1 stroužek česneku
| 1 jarní cibulka
Postup přípravy receptu Vločková omeleta se špenátem:
Ovesné vločky nasypte do hrnce, zalijte je mlékem a na mírném ohni přiveďte k varu. Když začne směs houstnout, přidejte na malé kostičky nakrájené housky. Ochuťte solí, bílým pepřem, promíchejte a odstavte z ohně. K povařeným vločkám přidejte mouku s vejci. Dobře promíchejte. Na pánvi rozpalte olej a postupně opečte omelety. Mezitím očistěte špenát, opláchněte ho a nechte okapat. Pak ho orestujte na troše oleje společně s najemno nasekaným česnekem. Dochuťte solí a pepřem. Omelety podávejte se špenátem a podle chuti je posypte cibulkou nebo pažitkou.
Fotky receptu Vločková omeleta se špenátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!