Použité suroviny receptu Vločkový nákyp s černým rybízem:
500 ml mléka
| špetka soli
| 140 g ovesných vloček
| 3 vejce
| ovocný cukr dle chuti
| černý rybíz
| kousek másla na vymazání formy
Postup přípravy receptu Vločkový nákyp s černým rybízem:
Z jemně osoleného mléka a vloček uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Žloutky utřeme s máslem a cukrem a postupně je vmícháme do vychladlé kaše. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Do vymazané formy střídáme vrstvu kaše a vrstvu rybízu. Rybíz vždy posypeme trochou cukru. Poslední vrstva bude kaše. Nákyp pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut.
Fotky receptu Vločkový nákyp s černým rybízem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!